teisipäev, 1. aprill 2008

nats müstika


ühistrenn augustis 2007. foto Arno Mikkor, Äripäev.

reedene tempolipe ja pühapäevane pikk suts läksid eelmisel nädalal suts põõsasse. esimese puhul olid jalad rasked, pulss küll klappis, ent edasiminek oli raske. üks vastikumaid jookse üldse, ei teagi, mis põhjustel. pühapäeval aga ajas pulsi üles ilmselt liigpaks vammus, mis teisel tunnil välja tulnud päikese tõttu üleliigseks osutus. niisiis kuivasingi veidi ning jõudsin koju vedelikupuuduse äärel.

edit 02.04 - müstika paljastatud. massöör arvas, et massaži toime (taastav massaaž) ning lisada sinna otsa veel kaks päeva jutti (kahel päeval, mitte 24+24 h) ujumist tegid lihased pehmeks. eile käisin uuesti mudimises ning katsetan sel nädalal nii, et täna kerge jooks ja reedel tempolipe, ujumise jätab laupäevaks-pühapäevaks.

nii läksingi halli eile veidi skeptiliselt, sest enesekindlust kasinad seigad just ei lisa. olin veel pool tunnikest enne trenni maganud ning kergelt uninegi ning nats väsinud. et valmistusin veidi piinlema. ja siis. panin kõrva mängima oma uue powersongi (DJ Kicks by Kruder&Dorfmeister) ning tegin esimesed sammud. kõik sujus esimestest sammudest alates, jooks oli ülimõnus ning jalg kerge ja olek vinge. pulss töötas nagu plaanitult. 6 km läbimine trennis on lühenenud paari kuuga ca 10-12 minuti võrra ja väsimus pärast esmaspäevaseid harjutusi on hääbuma hakanud. et võib asja saada.

aga powersong on lugu, mida paned mängima siis, kui on raske või vastik ehk on tarvis süstida. võib aidata.

kuna meie puhul tegemist pikamaalippajatega, siis lubame selleks looks ka pikemaid. näiteks kokkumiskitud miskid read. aga siit kaks soovitust, mis mul jala kergemaks teevad. miskipärast, ilmselt tempo pärast, vaid dnb.

- High Contrast – Lovesick

- Seba – Camouflage

vahelduseks katsetan tempokama muusikaga kui chill või ambient. see, mis meeleolu ja mõtteid muusika suunata annab, määrab oluliselt, mis tahtega trenni teha. ehk rahulik, uimerdav, laisk vs energiline ja heas mõttes agressiivne. see, mida trennis mõelda, mõjutab oluliselt protsessi ja tulemuse kvaliteeti.

meie ühistrennist Kullamaalt siiski suurt galeriid ei sündinud. niiet lubat pilte näidata pole:S

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

seda enam, et pilt on august 2008 :)

Helen ütles ...

See on supertunne, kui näed, et vorm paraneb. Nagu sinu 6 km aeg. Motivatsioon kohe tõuseb ja tegutsemistahe saab hoogu juurde. Äge!

Anonüümne ütles ...

Eh, tõesti ei tohi alahinnata muusika jõudu. Pole ime, et siis toimuvad ka muusika teraapiat.
Ise avastasin viimati The Kinfe-"Silent shout" (http://www.youtube.com/watch?v=c7EYiFzNohU) ja Pendulum-"tarantula" (http://www.youtube.com/watch?v=5kJ09FpWoaM)
Kuna pleierit kaasa ei võta, siis üritan neid lugusid enne jooksu kuulata.
Kui kiireks kisub, siis on kohe käepärast ka midagi metallisemat, mis üles ärataks :D

Enesetunne on aga üks petuvärk. olen seda juba pidevalt kogenud, et mida sitem tunne väljaminnes on seda rohkem jooksu naudid.

Rivo ütles ...

Helen, jep, seda enam, et jooksul ei ole esmaspäevases trennis kandvaim osa:)

Rax, too kehtib. tõsi, paar korda olen muidugi ka lihtsalt jooksu läbi vägistanud, sest pole väga hea olla, aga juba rajal olles ei raatsi tuppa tagasi ka minna.

pooleli jäänud vana-aasta maratonil kahetsesin, et mängitaja jäi kotti, mitte taskusse. oleks palju aidanud.