esmaspäev, 28. aprill 2008

minu uued triibulised


uisutaja, kiire. foto Austria kiiruisutajate klubi.

Üldiselt sai eelmisel nädalal rullitades lõplikult villand, kuidas mõned vaevata mööda veerevad, sina tegeled samal ajal korralikult uisutada rapsida. Niisiis vahetasin väikeserattalised (muide, müün neid, värskelt laagrid vahetatud ja muidu ka head) suurerattaliste vastu. Viimased ületavad diameetrilt mu seniseid rulle 2,2 sentimeetriga ning lubavad üldse kuni 104mm rattad alla kruvida.

Et kui mu laagrivahetuse üle elanud uisud lippasid pärast uute veerevate allasaamist üsna tempokalt, siis ABEC7 ja 100mm rattad teevad oma töö. Kiiresti Samal distantsil (ca 38 km) ajavahe vähemalt viis minutit. Viimane muidu teaduslikult täpne pole, sest foorid jms lõbu võtab erinevatel aegadel erinevalt aega, ent mingi orientiir siiski. Kui ma end nüüd kiirusest sodiks ei sõida (ja T-pidurdamine nõuab veel lihvi), siis võib ehk uisuvärgist ka asja saada. Ehk plaan B, igaks juhuks.

Muidu vaatasin ka rulluisutamise pulsilogisid ning tekkis uus ülesanne. Leida miski rada, kus on võimalik ühtlase tempoga kruiisida. Praegune sikksakk viitab nii fooride rohkusele kui suht populaarsele tervisesportlaste liikumiskohale. Et vist Rocca Al Mare kant võiks sobida?

Ma näen küll, et sellest on viimasel ajal uisublogi saanud. Et tegelikult käisin eelmisel nädalal jooksmas (laubal 17 km, millest esimene 10 vastik ja jooksu lõpp ülimõnus) ja jõusaalis (vahelduseks täitsa hea) ja rühmatrennis Body Pump (tehnika-tehnika-tehnika ehk on veel tiba õppida, et mõjuks, nagu peaks) ka. Ent uued asjad ajavad rohkem elevile.

Maratoonaritest aga käis kolm tiimi Xdreamil. Ehk muljed siin ka peagi.

Kommentaare ei ole: