esmaspäev, 21. aprill 2008

19 päeva Helsingini


ÄP maratoonar Berliini maratonil. foto Sten-Aleks.

Huvitav nädal oli, mis sisaldas endas nii kellakuuest äratuseta ärkamist, et ära proovida rühmatrenn Body Pump (sellest varajasest asjast võib asjagi saada), ca 10 km tagumise ratta ühe poldita uisutamist (asja funktsionaalsus on muidugi selline, et pidurklotsi kinni hoidev seib tuleb kas ise treida või siis loobuda klotsist, tagavarapolt on õnneks eraldi kaasas. Arrghhh) ja ihuüksi jõusaalis upitamist.

Poldiafääri puhul tänan muidu õnne ja juhust ja teisi, et ta laskumisel, mil poos maalähedane ning reageerimisaeg jama puhul ülikiire peab olema (või ei pea ka, lihtsalt valus on siis), lahkuda ei otsustanud. Oma viga muidugi, et enne sõitu üle ei kontrollinud. 

Kilometraaž jooksule siis vaid 23, uiskudel ca 55-60 km, paar tundi jõusaali ning rühmatrenn siis. Päris tihe kava kokku. Ehkki uisunumbrid tunduvad suured, tundub mulle selle koormus kasinam kui jooksul, eriti sama pulsiga. Lihaseid on vähem töös ning sääre alaosa tundub üldse jõude seisvat, päka tööst rääkimata. Seega rohkem nagu asendustrenn, et end liikumas hoida.

Pärast laagrite vahetust on lipe (ja kaif sõidust) aga hoopis uus tera ning kaalun ka suuremate rataste, võimalik et ka raami, vahetamist. 84mm lubab olemasolev raam veerevaid paigutada ning see on kuue millimeetri võrra suuremad kui standardis kaasa tulid. Lõpevad ehk teiste vaiksed möödakruiisimised ära:P

Püüdsin ratastel ka mõned kiiremad sutsakad nädala sees teha, ent rahvastatud kurvilisel teel on sellega tükk tegemist. Õnneks vastutuul veidi aitas.

Põlv aga tunneb end päris hästi ning teen selle nädala veel rahulikumalt ning ka Helsingisse ehk 19 päeva pärast siiski asja.

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Helsinki City Run jookstakse mõnusal trassil, mis kulgeb Olümpiastaadionilt hoopis teises suunas võrreldes suure maratoniga augustis. Rada kulgeb tihti mõnusal graniitkillustikusel pargirajal, sageli ka üpriski künklikul.

P.S. Vaata ette Rivo, et sa spordiga üle ei pinguta! Hansapank juba jälgib sind!!!
Lugu uuelt Hansaneti lehelt:

***
Rivo lugu
Rivo töötas ettevõttes müügijuhina. Tulevik tundus helge, sest palk tõotas tõusta ning Rivo kulutas julgemalt kui tavaliselt. Ühel päeval aga teatas direktor kahe ettevõtte liitumisest, millega seoses Rivo ametikoht koondati. Ainus hea asi oli halva mängu juures see, et Rivo oli sõlminud Kaardikasko lepingu. Rivo teatas kindlustusele töötuks jäämisest ning esitas vajalikud dokumendid.

Rivo kasutatud krediidilimiit oli päeval, mil talle koondamisest teatati, 10 000 krooni. Poliisile märgitud igakuise hüvitise suurus on 5%. 11 kuu jooksul hüvitab kindlustus talle 500 krooni kuus. Kui Rivo pole aasta jooksul endale uut töökohta leidnud, hüvitab kindlustus 12ndal kuul veel 4500 krooni.

Rivo ütles ...

jessas, ma arvasin, et see on mingi tekst, mis personaliseeritakse vastavalt kasutajale.

aga City Run jääb ÄP Maratoonaritel tänavu jooksmata ühe minu tobeda vea tõttu - registreerimisega jäime hilja peale. et võistleme 10. mai kandis ilmselt kusagil kodupinnasel, vist Viimsi jooksul.