reede, 29. veebruar 2008

Varumeeste pink tühjeneb

Tere jälle üle pika aja!

Ehkki ma ei jookse üldse hetkel ja seda tervise huvides, mõtlesin, et võtan üle pika aja sõna.
Nimelt jäi sügisel peale Berliini maratoni koos minuga varumeeste pingile üsna mitu nina passima. Kes šokis, kes õnnelik täide viidud eluunistusega, kes vigastustega jne. Aga näed pool aastat hiljem läheneva kevadega ajavad kõik endal jalad kõhu alt välja. Alles eile rõõmustas Rivo, et Tarvogi tahab siiski koos maratonitiimiga Amsterdami sõita. Eks pool aastat on piisavalt pikk aeg ka, et unustada neid kibeduse pisaraid, mis üle finišijoone astudes alla neelati ja et kaaslastel täheldab auhinnariiulile medalilisa tulla, teeb ausalt öeldes ikka kadedaks ka. Nii, et tõsi, mis üheskoos sai alustatud, tuleb ka üheskoos lõpule viia.

Levitame jutte, et tahaks kihla vedada ja elamusi teravamaks ajada. Aga mina mõtlen, et rõhuda võiks hoopis jällegi ühisele ettevõtmisele. Sest tegelikult üle toimetuse kokku tulnud inimeste kamp on üks suurim motivatsiooni allikas üldse. See pole küll enam paljude jaoks "esimene" maraton, aga seekord on ju Amsterdam. Ausalt öeldes, tühja sellest kihlveost ja tulemusest. Kui parema ajaga joosta tahaks, oleks võinud ju ka Berliini tagasi minna. Nii, et Raivo võiks hoopis kihla vedada, et abistab kõik meeskonna liikmed üle finišijoone, tähendagu see siis kasvõi meeskonna treeneri positsiooni üle võtmist või 6 tunnise ajaga lõpusirgele jõudmist kõige nõrgema kandadel. Seekord lihtsalt ei ole Meelisega võrdset kihlveopartnerit rindejoonelt paistmas.

Et Amsterdami maratoni värin juba sisse saaks, peab ära ootama vaid siduvad toimingud. Mitte jooksmise, aga lennukipiletid ja majutuse broneeringu ja lõppude-lõpuks jooksusärgid. Sest kui särk on seljas on jooksurajal uus hooaeg alanud. Anna ainult päkkadele valu.

Vahepeal aga tuletan meelde, et eelmisel aastal samal ajal hakkasid ideed liikuma ja loodi maratonimeeskond. Seega õnnesoovid saabuva 1aastase sünnipäeva puhul kõikidele liikmetele ja fännidele, kes meiega selle aja on kaasa elanud.

Seepärast ütlen, et ärge olge veel meeleheitel, kui te igal sekundil ei tee jooksutrenni. Esiteks aega veel on ja teiseks kes tasa sõuab, see kaugele jõuab. Lootuses, et varsti tuleb kevad (mis sest, et ootamatult sajab täna laia lund akna taga), luban kõigile, et tuleb ka tahtmine ja jõud!

Tervitan,
Selle hooaja varumees

Kommentaare ei ole: