neljapäev, 6. september 2007

Pool tundi praadimist veel

Kell on 11.30 ja ca tunni pärast stardib SEB Sügisjooksu 10 km rahvas. Mul on veel pool tundi oodata enne stardipaika asumist, kodust on sinna lipates 5 minuti tee. Soojenduseks paras. Üldiselt on vastik tunne, mis on igal stardihommikul ja ärevusega toimetulek ei õnnestu veel. Natuke ilmselt on asi selles, et ei tea täpselt, mis tasemel hetkel vorm on. Ehk võib tulla nii 
positiivseid kui vastu ootusi üllatusi. Isiklik rekord oleks ideaal. Pulss on samas hetkel enamvähem normaalne puhkepulss.

Muidu stardihommikud püüan rutiinsed tavahommikutega võrreldes, et mitte väga ärevaks end ja keha ajad. Tõusen ca 4 tundi enne lähet, tahan rahulikult süüa (mitte geele või batoone, aga normaalset hommikusööki), kohvi tarbida ja vaikselt häälestuda. Ainult, et Berliinis vist koidab kella 5ne äratus, et 9ks oma stardigrupis paigas olla.

Nägin ära ka 21,1 km stardi, kiiremad neist on ilmselt 10 km juba läbinud.

Lisa kell 14.24. Tehtud. Viienda kilomeetrini kulges kõik ilusti tempos alla 5 min/km, aga siis hakkas pideva slaalomitamise tõttu pistma ning edasi tuli rahulikumalt võtta, et hinge päris kinni ei tõmba. Samm oli kerge ning 5.30 min/km võiks maratoniks julgeda võtta küll. Mõnus.

Täpset aega veel ei tea ja ilmselt ei saagi, sest aeg läks käima stardipaugust, aga jooksmiseni jäi sealt veel mõned minutid. 50 minuti kanti neto, ma pakun. Üllatavalt (tegelikult on see hea) palju inimesi on üsna heas vormis ja lippasid 50 minuti kanti. Mõnus.

Muidu 6. km paiku innustasin veel Moonikat ja Tenet, kes poolmaratoni lõpusirgel olid ning finishis pani teadustaja kõrvu liigutama, kui ÄP Marathon Teami mainis. Tugev innustus kolme nädala pärast toimuvaks esietenduseks.

Järgmisel aastal loodetavasti jälle kesklinnas.

Kuidas ÄP poolmaratoonaritel läks?

Kommentaare ei ole: