esmaspäev, 2. aprill 2007

Uue hooga

Täna läheme siis meeskonnal jalgu testima. Teeme seda Adidase abiga (lisaks neile teeb minu andmetel veel sama testi veel ainult Asics, metoodika neil natuke erineb) ehk jookseme mõlema jalaga üle anduritega mati, mis siis sammud ja jala liikumise registreerib. Selle põhjal saab teada, millist tüüpi jalg inimesel on ning milliseid jalatseid peaks sportimisel kasutama - ehk kas on vaja lisatoestust või mitte.

Metoodikate erinevusest nii palju, et Adidas vaatab jala liikumist elektroonilise mati abil. Asics aga filmib su jooksu ning peale seda analüüsib liikumist, näed ise ka kõrvalt. Õhtul kuuleb, kumb viis on täpsem.

Jalatsitest veel, et jooksen Asicsi Gel Nimbuse VI mudeliga - ideaalne istumine, head pehmendused ning hea õhutavus. Need hankides muutus jooksumõnu päevapealt - kuni ei ole korralikku jalatsiga trenni teinud, on pool mõnu kadunud. Selle viimased põlvkonnad aga enam nii hästi ei istu ning trennimahu kasvamise tõttu teise paari susside hankimine ongi hetkel natuke keeruline.

Huvi on praegu aga Adidase uue tehnolooga Formotion vastu, mis lihtsustades öeldes tähendab, et kanna välisosa on veidi liikuv, mis omakorda tähendab, et iga sammu võtab jalats täpsemalt vastu. Sarnaselt tundub töötavat Asicsi hetke tippmudel Gel Kinsei, millel aga hinda Adidasest 1000 krooni enam. Varustusega üle ei ole mõtet tegelikult pingutada, aga tundlikud jalad nõuavad korralikku sussi.

Päevakorras on veel ka pulsikellade hankimine, sest selgus, et huvi selle vastu on pea poolel tiimil. 
Teistel on kas olemas või ei vaja. Kuu jagu kellaga trenni oli täpsem küll, sest lihtne on vajalikust pulsitsoonist - näiteks mahutrenn ehk madal pulss - välja liikuda ning teha trennis seda, millest suurt tolku ei pruugi olla.

Huvitav on aga fakt, et tiim ei ole veel kordagi täiskoosseisus kokku saanud. Tea, kas enne suurt jooksu õnnestubki.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jooksen ka Gel Nimbustega ja hea on. enne jooksin Adistaridega, mis on umbes nagu Nimbuste analoogmudel, ainutl teine firma. Nimbused tunduvad paremad, Adistariga juhtus see jama, et tossu tald hakkas liikuma ning see on üsna ebamugav värk. ma ei tea, kas see oli ainult tossu praak või juhtub niimoodi kõigil. aga kuidagi ebalev olen küll adidase jooksutossude suhtes...

Oliver ütles ...

Millegipärast ka minu jooksusussi ajalooline teekond on liikunud Adidaselt Asicsile.
Samuti sai nii Adidase FootScan kui Asicsi videojooks läbi tehtud ning lisaks Asicsi videofilmile muditi ja väänati jalga ühte ja teistpidi. Tundus justkui asjalikum läbivaatus ning osati ka kohe vastavalt jalale ketsi soovitada.